Praktik dag 2

Grästorp 16/5 - 08

Andra dagen var jättekul. Började vid tre och hjälpte till att göra i ordning det sista innan ca 35 personer skulle komma och äta 5 rätters middag. Jag skulle hjälpa till att servera allt...:) roligt vad det. Allt gick jätte bra och jag lärde mig mycket.

Gästerna kom inte för än vid halv åtta. Och innan dess fick jag dammsuga  och putsa glas heheh inte jättekul kanske men något måste man göra. Observerade mycket. Man lär sig faktsiskt än del av det. Efter jag hade dammsugat fick jag migrän..så jobbigt, man mår jätte illa och är yr. Jag fick en tablett och efter vi hade käkat mådde jag mycket bättre :) skönt, jag ville verkligen vara med på kvällen. Det hade inte varit kul om jag hade varit tvungen att åka hem.

Ska gå till apoteket och köpa eaze eller nu vad det heter.Det ska tydligen vara jättebra mot migrän. Har bara andvänt ipren förrut. Men har fått migrän tre dagar i rad nu så mamma tyckte att jag skulle köpa sådana.

Efter vi hade serverat efterrätten , som var choklad pizza den var as god, prova det ! Hämtade mamma mig. Hade jätteont i fötterna. Men men det var en bra kväll.

Praktik dag 1

Grästorp 14/5 - 08

Även om jag inte skulle börja för än kl 11 på Ronnum var jag tvungen att gå upp kl 06.00 :( jobbigt. ville bara sova vidare men men jag visste att det skulle bli en bra dag. Tog bussen 07.25 till Lidköping för ett tandläkarbesök, det blir ett antal sådana nu när man har en räls i käften hahah...Stressad som faan, skulle med bussen hem igen kl 09.00 för att senare Tjuge i tio hinna med tåget mot Vargön.

Som tur är gick allt smidigt hela vägen fram till vargön:) Det ganska stora minuset på förmidddagen var att röda veckan skulle börja första dagen på praktiken. Gud vad arg jag blev!! Ibland är det jobbigt att vara tjej.,:(

Var i framme vid tio och hade en timme på mig innan jag skulle börja. Ganska skönt att varva ner efter all stress.. Köpte tofsar på ICA som jag naturligtvis hade glömt..Sen myste jag i solen med en glass, jätte gott mmmm :) Så skönt att lugna mina nerver. Bestämde mig för att komma tidigt och presenterade mig på ronnum redan tjuge minuter innan bestämd tid. En receptionist förklarade att min handledare inte skulle komma för än kl 15.00 så jag fick tillbringa min förmiddag med två killar, en kock och en frukostvärd. Jag och den senare dukade upp för lunch, det skulle komma en grupp på elva pesroner och äta. Jag fick servera...det var jätte kul...

Vid lunch  skulle jag gå på toa och då hände det som inte fick hända, dörren gick i baklås :( jag lirkade  o lirkade men dörren ville inte gå upp. Jag visste att ingen skulle höra mig om jag banka för att toan ligger två trappor upp. VAD SKULLE JAG GÖRA ! skulle jag få sitta där till eftermiddagen när det andra tjejerna kom eller vad skulle hända. Efter en stund bestämde jag mig för att lirka en stund till och sen ropa eller banka om ingen hörde mig vad det tråkigaste och ända alternativet att sätta sig på toalettstolen och vänta. Jag hade ju vatten i ella fall.
Men tur för mig gick dörren tillslut upp med mitt perfekta lirkande...SKÖNT att komma ut. Har aldrig varit med om något sådant. Jag började nästan lipa av frustration och jag skämdes jätte mycket.

Eftermiddagen vad jätte rolig. Jag fick duka upp ett bord själv och börja hjälpa till att lägga ut bestick till en femrättesr middag kvällen därpå innan det var dags för hemfärd.

Hela dagen var rolig ch jag lärde mig mycket. OM man lär sig så mycket på en dag. Vad kan jag då om fyra veckor :-) Alla var trevliga. Längtar tills i morgon då ska jag jobba kväll  från 15 till 22..Det ska bli jätte kul.

Önska mig lycka til ! puss


skolan är slut

Tjörn 12/5 - 08

Idag var det den sista skoldagen på nästan fyra månader. Så skönt. Och det var ingen riktig dag..Hade matte nationella i två timmar på morgonen. Gick ganska bra :) men MVG uppgifterna var jätte svåra har massa fel på dem. Tur för mig att det bara var tre sådana knäppa uppgifter haha...senare vänta jag i skolan än stund, fixade lite grejer. KRAMADE mina vänner Anna och Susanna, kommer verkligen sakna dem under sommaren :( dessutom åker Susanna till USA ett år och pluggar på high school..Gud vad fuskigt jag vill också göra det. Det låter så coolt och det är ett minna för livet. Men det finns inte bara fördelar..Tänk vad jag skulle sakna min familj och alla vänner. Jätte jobbigt. Jag ska försöka hålla mejl kontakt med Susanna...kommer sakna henne jätte mycket...

Nu sitter jag hemma och gör ingenting. Funderar på om jag glömt något viktigt. ´Kommer inte vara i lägenheten på hela sommaren. Skulle vara tråkigt om man glömde något. Morsan kommer vid tre och hämtar oss. Det är tur det annars hade vi inte kommit hem. Har massa väskor med jag vet inte hur mycket kläder och saker. Fattar inte hur man kan ha så mycket..Borde egentligen göra en rensing. Massa kläder som jag inte andvänt på jättelänge.

Tråkigt att det fina vädret är borta. Tur att det är lite sol fortfarande. Imorgon börjar min praktik. Är jätte nervös:( tänk om man gör bort sig.

Tack sofia för i lördags, det var mysigt. PÅ söndag får vi ta rundan som du prata om..

puss

Sommar

Grästorp 10/5 - 08

Äntligen håller sig värmen i. Det har varit soligt i em hel vacka :) Nu är jag hemma i grästorp. Åker alltid hem över helgen. Så kul att träffa familjen.

Fick reda på nationella i engelska igår, herregud vad dåligt det gick. Jag trodde det skulle gå bättre än så.
 Idag ska jag baka och sen ska jag  ta moppen till sofia. Fika i hennes trädgård :) hopppas bara inte att vädret sviker oss..

Är så nöjd över min nya mobil. Så snygg. Också har den faktiskt en bra radio.. Radio på telefoner och mp3 m.m. brukar alltid vara dåliga.

KRam

Matteprov

Tjörn 7/5 - 08

Gick upp tidigt idag, så skönt att ha gott om tid p sig på mornarna. Jag klara inte att stressa, då glömmer jag bara massa saker. Det finns många i klasssen så går upp typ en kvart före skolan börjar och är åndå där i tid. Fattar inte hur de hinner. Jag lovar det är inte bara killar..

När jag kom till skolan lånade jag telefonen inne hos en lärare och ringde till min praktikplats...Hon som jag pratade med var trevlig men norska så det var lite svårt att förstå...en sak förstod jag, jag ska vara där kl 11.

Som sagt nationellt matte prov idag. Jag blev glad när jag faktiskt kunde rätt många uppgifter. Mycket lättare en vad jag trodde. Hade inte tränat överhuvudtaget så jag hade tur. Hoppas det gick bra för dig sofia..

Efter provet skulle vi inte ha några vanliga lektioner, vi skulle skriva upp förslag och fundera över vad vi kunde förbättra på skolan. Många kom med bra förslag, Klassen är lite smartare än vad jag trodde haha. Vid tolv före lunch fick jag as ont i magen så jag gick hem.

Nu sitter jag i soffan och ska nog slumra en stund före jag börjar plugga inför spanskan och serveringen som vi har på tor och fre,,

pussar

Tråkigt..

Tjörn 6/5 - 08

Skulle åkt på friluftsdag idag men vaknade med huvudverk så jag orkade inte. Nu när den är borta ångrar jag mig lite. Det finns inget att göra här. Har legat i soffan sen jag gick upp vid tio. Kollat lite på tv och bara softat ibland är det skönt men nu går tiden as sakta. Det finns absolut inget att göra här i lägenheten. Borde jobba lite med en stad jag håller på att skriva om men är inte så motiverad.

Vi fick ett busskort igår som vi skulle använda på bussen till sjön vi skulle till. Kanske ska jag använda det och åka in till stenungsund en sväng och shoppa lite...Men så kom jag på mig själv att det är ju att sno pengar från skolan. Så dum ska man inte vara...

Imorgon är det redan onsdag. Skönt att veckorna går så snabbt. Nu är det bara fem skoldagar kvar tills praktiken börjar och jag längtar. Ska vara på ronnums herrgård som är hotell och restaurang. Jag ska vara i restaurangen, 2 veckor i kök och 2 i serveingen så roligt det ska bli. Ska ringa dit o morgon och fråga om tider m.m.

Nu ska jag plocka undan och städa en stund. på torsdag kommer syrran hem från turkiet. Då måste det vara fint i lägenheten. Har saknat henne ♥  

Lång dag..

Tjörn 5/5-08


Vilken lång dag..fick gå upp redan kl sex för att åka med tåget till uddevalla. Egentligen borde jag inte klaga, många av mina kompisar går upp den tiden varje dag för att åka till skolan..Som sagt åkte jag idag och missa första lektionen som var matte, men vad gör det. Jag är jättedålig på det ändå och på onsdag är det nationellt prov, är så nervös. Det känns som att ett ig i matte skulle jag inte bli förvånad över.

Egentligen skulle det kostat ca 200 kr att ta sig hit från Grästorp men jag lura konduktörerna att jag redan betalat hahah. Sista biten måste jag åka buss och då kan man ju inte smita så hela vägen kostade 38 kr...Snacka om att komma undan billigt. Hahah


I morgon ska hela etten och tvåan åka till en sjö och ha friluftsdag. Så tråkigt men man får väll åka. Kanske kan man sola lite och få färg. Det ska ju ändå bli fint väder så det gäller att passa på att vara ute. Hoppas det blir en bar dag.

Det är så skönt att det blivit sommar väder men vi får hoppas att det håller i sig så att inte det som egentligen ska vara sommar blir som höst eller något. Undra om det är växthuseffekten som gör detta med vädret.. En djup tanke som jag undrar om någon verkligen har ett svar på??

Lämnar er att fundera på det svara gärna med en kommentar :)


Helgen..

Grästorp 4/5 - 08

Har haft en skön helg.. Man blir så mycket gladare när det är fint väder också.

Jag har jobbat och tjänat lite pengar. Två dagar ca 1000 kr som blev en ny mobil. Hade en bra men ljudet krånglade också krachade jag den på jobbet. Hittade en sony Eriksson som tyvärr inte kommer in för en i morgon och jag är inte hemma då så jag får vänta ända tills på fredag..

PÅ lördagen tog jag moppen (som pappa äntligen fått igång) till min sofia :). Det är så kul att träffa henne. Vi tittade på en bra film. "sofia jag diggar också prinsen"...Han var bara bäst ! Vi solade en stund i det fina vädret.. Jag älskar sofias hus det är så mysigt och hemtrevligt. Dessutom ligger det på landet med en jättefin utsikt över gärden...Så mysigt. Sofia var berädd på att jag kommer vara stammis hos er hela sommaren. Hoppas jag är välkommen hahah.

Idag är det söndag. Egentligen skulle jag tagit tåget vid sex hem till tjörn men det var barnkalas pågång. Jag var bara tvungen att åka med och träffa mina gulliga kusinbarn Johan och Stina bara knappt ett år gamla...så söta . Förresten  de är inte syskon. Jag får ta tåget i morgon..som går vid sju så jag får avsluta min sköndhets sömn redan kl sex. Jag är verkligen ingen morgon person. Hatar att gå upp tidigt idag sov jag tilll elva så sköööönt.

Godnatt kramar

Jobba..

Grästorp 2/5-8

Idag skulle jag sovit länge och bara myst hela dagen.. Men jag var tvungen att jobba idag med. I elva timmar  slet jhag på morsans företag där de gör bl.a. korv...den är förresten asgod..Jag var trött hela dagen och nu är jag ännu tröttare..

Ljudet på min mobil har pajat och om det inte var nog med det så stötte jag emot något idag så det har blivit värsta sprickan. Så i morgon ska jag köpa en ny. Det är så konstigt det där med mobiler och det gäller inte bara dem allt blir sämmre hur nya re det blir..Allt från mobil till tvättmaskin var bättre förr. Alla minns ju 3310. Med den kunde man i princip göra vad som helst med innan den gick sönder.

I morgon ska jag trffa sofia. Det ska bli kul :)

kram kram

Sofia

Grästorp 1/4-08

Idag har jag jobbat i några timmar. Kan inte kan inte säga att det var speciellt roligt men men jag tjänar ju pengar. Man får tänka på målet och priset man får för det haha..

Jag kan inte säga att jag har många vänner omkring mig. Jag minns 9 avslutningen när våran klassföreståndare pratade om att det är det viktigaste man har. Han hade verkligen rätt. Det sista han sa till mig var att jag skulle tänka på vännerna.. Börjar nästan lipa när jag tänker på det. Han hade så rätt i det och det var inte det ända han hade rätt i. Han var verkligen den bästa lärare jag någonsin haft. Så tråkigt att man inte har honom längre. Man måste gå vidare. Jag saknar verkligen tiden på centralskolan , jag hade verkligen bra lärare. Nu har jag inte det längre. 

Men som tur är har jag i ella fall en riktig vänn. Man har verkligen tur när man får ha en vänn som Sofia. Du är så omtänksam och en riktig lyssnare. Vi har så kul tillsammans. Saknar dig ofta. Längtar tills på lördag.

Hoppas du läser detta gumman för det är du värd. ♥ kram på alla

 


RSS 2.0